Kies je ervoor om over te stappen naar een nieuwe provider, dan kun je ervan uit gaan dat dit je geen geld zal kosten. Dit wordt echter anders als je nog een abonnement hebt waarvan je midden in de looptijd zit. Stel dat je een abonnement voor 2 jaar hebt afgesloten, dan kun je niet zomaar zeggen dat je na 1 jaar wilt stoppen en wilt overstappen naar een andere provider wilt overstappen. Zo werkt het natuurlijk niet.

Overstappen midden in abonnement

Midden in de looptijd van je telefoon abonnement overstappen zal ervoor zorgen dat je een soort van boete krijgt, omdat de provider met jou een afspraak is aangegaan en jij die afspraak niet nakomt. Hoeveel de boete bedraagt hangt af van de provider en ook van de looptijd die je nog over hebt bij je abonnement.

Wanneer je telefoon abonnement ten einde is mag je gewoon overstappen en zal dit nooit geld kosten. Het enige waar geld voor berekend zou kunnen worden is het behouden van je oude nummer, maar ook dit wordt meestentijds zonder bijkomende kosten voor je geregeld. Als je echt veel kunt besparen op een goedkoper telefoon abonnement kan het wel de moeite waard zijn om een nog lopend abonnement als het ware af te kopen met een boete, want dat geld kun je weer besparen op je nieuwe goedkopere telefoon abonnement. Alleen dan zou je het kunnen overwegen, maar anders is het beter dat je gewoon bij je huidige telefoon abonnement blijft.