Je zult merken dat zodra je op zoek gaat naar het goedkoopste telefoon abonnement je overdondert zult worden met allerlei kortingen die je worden aangeboden door alle providers. De ene korting wordt als nog hoger aangeprezen dan de andere. Toch zijn de meeste kortingen helemaal geen kortingen, maar gewoon vaste prijzen. Het idee om te gaan adverteren is natuurlijk zodat men geprikkeld raakt en daardoor een idee van schaarste wordt ontwikkeld.

Wat er zich onbewust afspeelt is dat je ergens ook denkt dat het geen tijdelijke korting is, maar dat je ook niet het risico wilt lopen dat het wel een tijdelijke korting is en dat je deze misloopt. Daardoor beslissen we vaak net even te snel en is de kans dat we een verkeerde beslissing maken groter. Probeer altijd rationeel te blijven.

Korting geven en nog steeds een duur abonnement hebben

Sommige providers geven wel korting op hun abonnement, maar deze korting stelt natuurlijk niet veel voor als een concurrerende provider met de standaard prijs al onder de prijs zit die er na een korting overblijft. Laat je dus niet alleen maar leiden door het woordje korting, want dit is van zeer weinig waarde. Kijk gewoon naar de prijzen en bekijk eens wat je nu eigenlijk betaalt over de gehele looptijd van je abonnement. Als je zo’n berekening kunt maken ben je goed bezig en zul je echt zien wie het goedkoopste telefoon abonnement aan je kan leveren.