De meeste mensen kiezen ervoor om bij een aflopend abonnement gewoon hun abonnement te verlengen. Soms gebeurt dit zelfs stilzwijgend, terwijl dit helemaal niet de bedoeling is. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat er na het verlengen van het abonnement ineens andere tarieven gelden dan eerder, omdat je blijkbaar eerder gebruik hebt gemaakt van een of andere aanbieding. Het overkomt veel mensen.

Verlengen of gewoon een nieuw telefoon abonnement?

Ons advies is om nooit te verlengen. Uiteraard kun je heel tevreden zijn met je abonnement, maar veelal kun je niet profiteren van een scherpe aanbieding. Er zijn providers die hun klanten bij een aflopend abonnement opnieuw een scherpe aanbieding doen die lijkt op het abonnement dat ze hebben en dan is het een ander verhaal.

Als je kiest voor een nieuw telefoon abonnement kun je vaak weer kortingen en dergelijke krijgen. De diensten zijn vrijwel bij elke provider hetzelfde, dus een overstap naar een andere provider zou in principe geen verschil moeten maken, want je kunt je telefoon nog altijd hetzelfde gebruiken.

Oriënteer je op je telefoon markt

Er is niks mis mee om je te oriënteren op de telecom markt bij een aflopend abonnement. Het is zelfs heel gezond (en goed voor de portemonnee) om te kijken of je een goedkoper telefoon abonnement kunt vinden dan het abonnement wat je hebt. Wees dus niet gemakzuchtig, maar kijk eens om je heen en probeer goede aanbiedingen voor een telefoon abonnement te spotten.