Een telefoon abonnement is in principe onder te verdelen in 3 categorie├źn, of beter gezegd 3 diensten. Je stelt namelijk een telefoon abonnement samen met belminuten, met een aantal sms’jes en met een aantal Mb om mobiel te kunnen internetten.

Over het algemeen willen de meeste mensen alle diensten gebruiken, maar het kan net zo goed zijn dat je geen interesse hebt in mobiel internet of in sms’jes. Hoe het ook zij, je zou per onderdeel eens kunnen kijken bij verschillende providers en op grond daarvan je beslissing maken welke provider nu echt een goedkoop telefoon abonnement aan kan bieden.

Abonnement samenstellen bij 1 provider

Het zou natuurlijk het mooiste zijn als je bij provider A de goedkoopste belminuten kreeg en deze kon combineren met de goedkoopste sms’jes van provider B en daar dan het goedkoopste mobiel internet van provider C aan toevoegen. Op die manier zou je het eenvoudigst een goedkoop telefoon abonnement samen kunnen stellen. Natuurlijk is dit niet mogelijk en het zou ook wel een beetje verwarrend worden mocht dit wel mogelijk zijn.

Als je je telefoon abonnement hebt onderverdeeld is er vast een dienst die je het meest gebruikt. Voor de meeste mensen is dat tegenwoordig het mobiele internet en als dat ook bij jou het geval is is het zaak om hiervoor de goedkoopste provider te kiezen, aangezien je hier dan waarschijnlijk het meeste op kunt besparen. Kies dus wat jij belangrijk vindt en probeer daarvoor de goedkoopste provider te vinden. Een provider die voor alle 3 de diensten het goedkoopst is zal namelijk lastig te vinden zijn.