In het geval je mocht gaan kiezen voor een sim only abonnement moet je rekening houden met aansluitkosten. In mindere mate kan dit ook het geval zijn bij een telefoon abonnement die je samen met een telefoon koopt, maar hier gelden vaak geen aansluitkosten. Aansluitkosten zijn eenmalige kosten die je dient te betalen bij aanvang van je telefoon abonnement. Vaak worden deze kosten opgeteld bij de eerste rekening die je dus na een maand je abonnement te hebben gebruikt krijgt. Aansluitkosten zijn niet erg hoog, namelijk vaak zo ergens tussen de 10 en 20 euro. Sommige providers werken helemaal niet met aansluitkosten.

Aanvangskosten telefoon abonnement

Bij het afsluiten van een sim only abonnement zijn de enige aanvangskosten waar je tegenaan kunt lopen de aansluitkosten. Verder heb je alleen te maken met de maandelijkse kosten voor het gebruik van je abonnement. Bij het goedkoopste telefoon abonnement hoeft dit niet meer dan enkele euro’s te zijn.

Bij een telefoon abonnement met telefoon zijn er aanvangskosten in de vorm van kosten voor de mobiele telefoon. Dit verschilt van telefoon tot telefoon. Soms is een telefoon zelfs gratis. Kies je echter een telefoon als bijvoorbeeld de iPhone, dan kun je rekenen op aanvangskosten voor je telefoon, aangezien dit een prijzige telefoon is in het geval je deze los zou aanschaffen.